Slik sorterer du plastemballasje:
Plastemballasje er klar for sortering når den er tom for mat- og produktrester. Skyll i kaldt vann og ta en runde med oppvaskbørsten om nødvendig. Flasker kan skylles med vann og ristes. Rist emballasjen drypptørr.
JA TAKK:
- Plastflasker og plastkanner
- Plastfolie og plastposer
- Plastbegre som yoghurtbeger og rømmebeger
- Blomsterpotter og -brett i plast
- Plastbrett for matvarer (kylling, kjøttdeig og lignende)
- Plastemballasje for elektriske og elektroniske produkter
NEI TAKK:
- Om plasten er veldig skitten er det bedre at den kastes i restavfallet. Brukes for mye varmt vann for å rengjøre emballasjen er det lite miljøvennlig.
- Emballasje som er satt sammen av forskjellige materialer (plast/papir eller plast/aluminium) kan ikke gjenvinnes og må sorteres som restavfall.
- Plast som ikke er emballasje (f. eks leker, bøtter, kjøkkenredskap og annet) skal ikke leveres som husholdningsplast, små mengder kan sorteres som restavfall, større mengder leveres til gjenvinningsstasjonen.
- Emballasje som har inneholdt farlig avfall.
- Isopor, sorteres som restavfall.
Slik leverer du plastemballasje:
Ren og tørr plastemballasje legges i plastinnsamlingssekken. Tilgriset plastemballasje kastes i restavfallet. Du må gjerne levere flere sekker plast hver gang! Knyt plastsekken ved avlevering slik at plasten ikke faller ut!
Trenger du sekker? Heng ut merketaggen på pairbeholderen før tømmedag, så legger renovatøren igjen en ny rull med sekker. Du kan også hente plastsekker på gjenvinningsstasjonene eller på kommunenes servicekontor. Plastsekkene er gjennomsiktige og perforerte.
Plastemballasje hentes hver 4. uke
Dette skjer med plastemballasjen:
Inngår som ny råvare i produkter som f. eks ketchupflasker, isbokser, blomsterpotter, møbler og søppelsekker.